تسهیل ساماندهی اتباع با اجرای طرح بازگشت داوطلبانه پناهندگان به افغانستان احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار‌های کنترل‌شده در خمین (۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۱ شهید و ۵۰ زخمی دیگر در غزه | ۶ نفر در شبانه‌روز گذشته به علت سوء تغذیه جان باختند (۵ مرداد ۱۴۰۴) حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس موقت (۵ مرداد ۱۴۰۴) بازداشت گسترده اعضای حزب بعث در عراق ناترازی انرژی و آب؛ چالش‌ها و راهکار‌ها یک اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شد عراقچی، شهریور ۱۴۰۴ در مشهد | دومین نشست دیپلماسی استانی در شرق ایران برگزار خواهد شد قانون مجلس در تعلیق همکاری با آژانس کاملا روشن و شفاف است شیوه‌نامه تبدیل وضعیت معلمان پیش‌دبستانی هرچه سریع‌تر ابلاغ شود تذکر کتبی نمایندگان مجلس به مسئولان اجرایی: افغانستانی‌های بدون پروانه اقامت از کشور اخراج شوند رئیس سازمان اداری استخدامی: تعطیلی ادارات اولویت ما نبود، اما در شرایط اضطراری اجتناب‌ناپذیر است بزرگداشت ۵۱ شهید اقتدار نیروی زمینی سپاه پاسداران با حضور فرمانده کل سپاه آتش به دروازه‌های چهارمین شهر بزرگ ترکیه رسید + فیلم پهنه صنعتی_معدنی سنگان خواف خراسان رضوی فاقد برنامه جامع برای آب پایدار است استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم برگزاری تورهای صنعتی در استان برای پیوند نسل جوان با کارآفرینی معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی ارتش: مقاومت و پایمردی رمز موفقیت ایران در جنگ ۱۲ روزه بود بیانیه تقدیر نمایندگان درخصوص پیشرفت‌های راهبردی فضایی و ارسال ماهواره مخابراتی ناهید ۲ قالیباف: تعلیق همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی باید طبق قانون انجام شود اسنپ بک را گران به ما نفروشند! تظاهرات گسترده ضد ترامپ در اسکاتلند تشکیل‌نشدن «سازمان بهینه‌سازی انرژی»، خلاف قانون است دسترسی نمایندگان به تلفن همراه در صحن و کمیسیون ممنوع شد مصوبه ویژه مجلس برای مهاجرت معکوس نخبگان ایرانی معاون امنیتی استاندار خراسان رضوی: مرز باید بستر گفت‌و‌گو، تعامل و تصویرسازی مثبت از ایران در سطح منطقه باشد رهبر کره شمالی وعده پیروزی در نبرد ضد آمریکایی داد اختلاف‌نظر در بهارستان درباره همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

ابعاد طرح شفافیت قوای سه‌گانه| جزئیات طرح هفته آینده بررسی و تصویب خواهد شد

  • کد خبر: ۱۰۷۰۸۱
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۲
ابعاد طرح شفافیت قوای سه‌گانه| جزئیات طرح هفته آینده بررسی و تصویب خواهد شد
سخنگوی هیات رئیسه مجلس ضمن تشریح ابعاد طرح شفافیت قوای سه‌گانه گفت: با شفاف کردن فرایندهای سیاستگذاری، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و اجرایی در کشور گام تاریخی برای افزایش سرمایه اجتماعی نظام برداشته شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیات رئیسه مجلس در جمع خبرنگاران با اشاره به رای مهم نمایندگان مجلس یازدهم به کلیات "طرح شفافیت قوای سه گانه"، گفت: یکی از موضوعاتی که نمایندگان از نخستین روز‌های مجلس یازدهم دنبال می‌کردند، تصویب قانونی برای شفافیت بود چراکه معتقدیم با شفافیت در حوزه‌های سیاستگذاری، تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و اجرایی می‌توانیم علاوه‌بر بهینه کردن فرآیند‌ها و امور، فساد‌های احتمالی و رانت‌ها را کاهش دهیم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس با بیان این که شفافیت از مقوله‌های مهم برای تقویت رابطه مردم با نظام است، افزود: شفافیت ازجمله مقوله‌های بسیار موثر در بهبود سیاستگذاری و تصمیم‌گیری و اجرا است که درصورت اجرای دقیق به اصلاح آسیب‌های حکمرانی و ایجاد یک ساختار برای حکمرانی نو می‌انجامد.

موسوی با بیان این که اجرای طرح شفافیت قوای سه گانه به افزایش آگاهی عمومی مردم از آنچه در حکمرانی می‌گذرد منجر می‌شود، اضافه کرد: اگر مقوله شفافیت با دقت و درجای صحیح خود اجرا شود به یکی از ارکان بنیادین در افزایش سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی تبدیل می‌شود.

وی افزود: مقوله شفافیت در اصول دینی ما نیز مورد تاکید قرار گرفته است و رهبر معظم انقلاب نیز چند سال قبل تاکید کرده بودند که «مسئولان جز در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند» و براساس این سیاست کلان مجلس یازدهم کلیات طرح شفافیت قوای سه گانه را امروز تصویب کرد و فرآیند بررسی جزئیات آن نیز آغاز شده و امیدوارم به نتایج بسیار خوبی برای کشور منجر شود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان این که در این طرح، مجلس شفافیت را از خود آغاز کرده است، مطرح کرد: در ماده اول این طرح که ان‌شاءالله به قانون تبدیل خواهد شد، به مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌ها و نهاد‌های ذیل آن اشاره و بر شفافیت آن‌ها تاکید شده است.

وی اضافه کرد: براساس این طرح باید آرای ماخوذه نمایندگان به تفکیک اسامی موافق، مخالف، ممتنع و افرادی که در رای‌گیری شرکت نکرده‌اند در پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس منتشر شده و در دسترس عموم قرار گیرد، البته این بند فقط شامل مجلس نیست و هیات وزیران، شورا‌های اسلامی شهر و روستا و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مطابق مفاد این طرح باید آرای خود را منتشر کنند.

این نماینده مجلس با تاکید بر این که شفاف شدن آراء و دیدگاه‌ها در قوای سه گانه اقدامی بسیار مهم محسوب می‌شود، ادامه داد: طبق این طرح جلسات دولت و دستگاه‌های اجرایی ازجمله شرکت‌های دولتی -که تصمیم‌گیری و هزینه‌کرد بودجه‌ها در برخی از آن‌ها متاسفانه پشت در‌های بسته و در اتاق‌های تاریک انجام می‌شد- شفاف خواهند شد و نورافکن این طرح سبب شیشه‌ای شدن این ساختار‌های مبهم و رازآلود می‌شود.

موسوی تصریح کرد: همچنین نهاد‌هایی همچون صداوسیما و موسسات و ارگان‌هایی مانند اتاق‌های بازرگانی، شورا‌های شهر و روستا و... نیز براساس این طرح شفاف می‌شوند که می‌تواند به مردمی شدن سیاستگذاری‌ها و عملکرد‌ها بی‎انجامد.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس افزود: همچنین براساس طرح مجلس قوای سه گانه و دستگاه‌های ذیل آن‌ها باید هزینه‌های خود را صورت شفاف به مردم اعلام کنند گفت: انتشار عمومی صورت‌های مالی و اطلاعات اموال، درآمد‌ها و هزینه‌ها، تسهیلات، املاک، کمک‌ها و واگذاری‌های بلاعوض، انتشار متن، متمم و الحاقات تمامی معاملات، انتشار فرصت‌های اشتغال و جذب نیروی انسانی و همچنین انتشار عمومی فرصت‌های سرمایه‌گذاری از دیگر ویژگی‌های مهم این طرح است که نقش مهمی در جلوگیری از فساد‌های احتمالی و رانتخواری‌ها خواهد داشت.

عضو هیات رئیسه مجلس درباره فرآیند بررسی این طرح در مجلس نیز تاکید کرد: پس از رای مجلس به کلیات این طرح، هم اکنون بررسی جزئیات آغاز شده و ان‌شاءالله جزئیات آن نیز هفته آینده در مجلس جمع‌بندی و تصویب خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->